Zadnja ovosezonska ligaška utakmica igra se na legendarnom Wembley Stadiumu, riječ je o finalu doigravanja za ulazak u treću englesku ligu. Sva finala doigravanja u engleskim ligama igraju se na Wembleyu, što je sjajna nagrada za nogometaše manjih engleskih klubova - zaigrati na legendarnom travnjaku gdje su svoje utakmice igrali najveći nogometaši svih vremena. Bilo da je riječ o finalu za ulazak u Premier ligu ili u Championship ili u treću ligu, Wembley je uvijek pun do zadnjeg mjesta jer su tih dana vlakovi prema Londonu krcati navijačima... Tako će biti i ovoga puta iako se u finalu doigravanja za ulazak u treću ligu (Ligue 1) sastaju malo poznati Cheltenham i Crewe.

Regularni dio prvenstva Cheltenham je završio kao šesti dok je Crewe bio sedmi, što znači da u polufinalima nisu bili favoriti. Realno gledano, u Ligue 2 bilo je i jačih pretendenata za promociju, no budući da su se Cheltenham i Crewe našli u finalu doigravanja, sigurno tamo i pripadaju.

Teško je reći koja će momčad ponijeti ulogu favorita u ovom susretu, no možda je prolasku ipak bliži Crewe. Igrači Crewe Alaxandre, kako glasi puno ime kluba, dva puta su ove sezone pobijedili Cheltenham - oba puta bilo je 1-0. Uz to valja napomenuti kako je sezona u četvrtoj engleskoj ligi duga i naporna jer osim u 46 prvenstvenih kola participiraju i u još najmanje tri kupa. Zbog toga bi Alexandra Crewe mogla biti u prednosti jer ima vrlo mladu momčad, a mlađi igrači se, kako je poznato, brže rekuperiraju i regeneriraju, umor se manje akumulira...Prosjek godina sastava Crewe Alexandra je negdje oko 21 godine, a jedino branič i kapetan momčadi Artell (31) ima iskustva te uz njega centralni veznjak Bell (29). Najbolji strijelac Crewa je osamnaestogodišnji Nick Powell sa 14 golova i 8 asistencija.

Može li talentirana mladost Crewe Alexandre preskočiti iskusniji Cheltenham i plasirati se u Ligue 1 pogledajte na kanalu SportKlub.