Španjolska košarkaška liga ušla je u svoj završni dio, igraju se polufinala. Prvi polufinalni par čine Barcelona i Valencija i tu, sudeći prema prvom susretu, neće biti nikakvih problema - Barca je krenula u polufinalnu seriju pobjedom +27 poena. No u drugom polufinalu moglo bi se svašta dogoditi...

Real Madrid je regularni dio sezone završio kao drugi sastav na tablici što mu je donijelo domaći susret više u polufinalu, no tu prednost izgubili su već u prvom susretu. Caja Laboral Baskonia pobijedila je Real na njegovom parketu s 81 - 71 i tako došla do početne prednosti; naredni susret igra se ponovo u Madridu, a zatim slijede dva u Vitoriji.

Prvi susret protekao je u izjednačenoj borbi, igralo se poen za poen, a tada je u zadnjoj četvrtini baskijska obrana odradila fantastičan posao i limitirala Real na samo dvanaest poena - završilo je s komotnih +10 za Baske. Kako je krenulo, u ovoj polufinalnoj seriji mogla bi se ponoviti povijest - prošle sezone Real je ispao u polufinalu od drugog baskijskog kluba Bizkaie.

Caju Laboral vodi Duško Ivanović - nekad igrač Jugoplastike, a sada jedan od najboljih europskih trenera. Ivanović je poznat kao 'nemilosrdan' trener koji puno traži od svojih igrača i inzistira na detaljima, no s obzirom na rezultate koje postiže nitko mu ne smije prigovoriti.

Drugi polufinalni susret Real mora dobiti jer ako otputuje u Baskiju s 0-2 u polufinalnoj seriji, teško će do finala. Hoće li Tomić i društvo smoći snage da se vrate u igru i izjednače rezultat u polufinalu pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.