Natjecanja u španjolskoj košarkaškoj ligi stigla su do polufinala u kojima se sastaju Barcelona i Valencia te Real i Caja Laboral. Glavni favorit za novi naslov je Barca, što je i dokazala u prvom polufinalnom susretu pobijedivši Valenciju s 27 poena prednosti. Polufinalna serija u španjolskoj košarkaškoj ACB ligi igra se na tri pobjede i sve govori da bi Barca mogla ekspresno u tri susreta riješiti Valenciju.

Povijest međusobnih susreta ovih dvaju klubova govori u prilog tvrdnji da bi se Katalonci mogli prošetati do finala - u zadnjih dvadeset susreta Valencija je slavila samo jednom. Osim toga, Barcelona je ove sezone dobila 16 od 17 prvenstvenih susreta na svom terenu, a kiksali su samo početkom ožujka protiv Cajasol Seville.

Glavnu riječ u sastavu Barcelone drže Navarro, Lorbek, Vazquez, Eidson i Huertas, a dobro im se pridodaju Perović, Mickael i Wallace. Katalonci će i u drugom susretu slaviti, a jedino je upitno s kolikom razlikom. Valencia će u trećoj utakmici na svom parketu dobiti priliku da upiše barem jednu pobjedu, a više od toga momčad koju vodi naš Velimir Perasović ni ne može.

Drugi polufinalni susret Barcelone i Valencije pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.