Njemačka nogometna reprezentacija odigrat će dva prijateljska i pripremna susreta prije nadolazećeg Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. Prvi od ta dva meča moćni Elf odigrat će protiv Švicarske na St. Jakobs Parku.

 

Nijemci su možda i najveći favoriti prvenstva jer imaju mladu potentnu momčad koja je u usponu snage i vrlo motivirana, dok su branitelji naslova Španjolci možda već i prošli svoj maksimum… Nijemci su doslovno protutnjali kroz kvalifikacije pobijedivši u svih deset utakmica i na ovaj EURO oni idu po naslov! Izbornik Elfa Joachim Low pozvao je za ovaj susret listom igrače mlađe od 30 godina, a u zrelijim nogometnim godinama samo su napadači Cacau i neuništivi Klose. Vrijedi istaknuti da je najiskusniji njemački igrač u polju veznjak Schweinsteiger koji ima 27 godina. Zadnji prijateljski meč Njemci su neočekivano izgubili od Francuza - takav scenarij se u ovom meču ne bi smio dogoditi jer Low želi odlično raspoloženje na startu prvenstva.

 

A Švicarci će ovo europsko prvenstvo gledati na televiziji… Nakon vrlo uspješne faze  od 2004. do 2010. kad su se plasirali na dva europska i dva svjetska prvenstva, Švicarci nisu uspjeli u zadnjim kvalifikacijama, no bar imaju priliku pomladiti reprezentaciju i pripremiti se za kvalifikacije za svjetsko prvenstvo. Jedan od igrača Švicarske na kojeg svakako treba obratiti pažnju je budući igrač Bayerna, a još uvijek Basela Xerdan Saqiri - pokretljivi vezni odličnog udarca koji će sigurno napraviti pravu karijeru.

 

Ovaj susret pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.