U petak navečer igra se zadnja vrhunska klupska utakmica ove sezone, u finalu španjolskog kupa sastaju se Athletic Bilbao i Barcelona. Susret se igra u Madridu na stadionu Vicente Calderon iako se po planu trebao igrati  na Santiago Bernabeu, no Real nije dopustio da se na njegovim tribinama vesele Katalonci i Baski...

Osim što ovaj susret zatvara recentnu sezonu na zapadu Europe, važan je i poseban i zbog toga što se veliki Pep Guardiola oprašta od Barcelone - sljedeće sezone Katalonce će voditi Tito Villanova. Guardiola je sjedio na klupi Barce četiri pune godine i za to vrijeme pokorio nogometnu Europu te osvojio 13 velikih trofeja. Svi igrači Barce redovito naglašavaju da je Pep bio najbolji trener kojeg su ikad imali i jednako dobar čovjek te da je njegov odlazak veliki gubitak za klub, no vrijeme prolazi, a stvari se neminovno mijenjaju...

Prošlo je gotovo dva tjedna od zadnjeg susreta u Primeri, što je možda i preduga pauza za igrače oba tima, no kako su pripreme za EURO u punom jeku, barem će reprezentativci (kojih ima na obje strane) biti u formi... Athletic iza sebe ima jednu vrlo dobru sezonu koja je mogla postati jednom od najboljih u povijesti kluba da su uspjeli dobiti Atletico Madrid u finalu EL; no nisu... Athletic je legendaran klub važne povijesti, no trenutno spada u srednju klasu španjolskog i europskog nogometa, što znači da im se prilike za trofej ne ukazuju često. Legendarne sezone 83/84 Athletic je osvojio dvostruku krunu i to su zadnji trofeji koji su ušli u vitrine kluba, a zadnju šansu za domaći trofej Athletic je imao prije tri godine u finalu kupa također protiv Barcelone; završilo je pobjedom Katalonaca od 4-1.

Barca i Athletic ove sezone su dva puta igrali - na San Mamesu bilo je 2-2 uz izvanrednu partiju Muniaina, a na Camp Nou Barca je slavila s laganih 2-0. Baski su ove sezone stigli do dva vrijedna finala, no mogli bi ostati bez i jednog trofeja jer igrači Barcelone najavljuju da će osvojiti ovaj trofej za svog šefa u odlasku Josepha Guardiolu.

Spušta se zastor na tekuću europsku klupsku sezonu, a za kraj pogledajte pravu poslasticu - Athletic Bilbao protiv Barcelone na kanalu SportKlub.