EURO počinje za dva tjedna, sve reprezentacije koje su u ždrijebu turnira odrađuju pripreme, a diljem Europe igraju se prijateljske nogometne utakmice. Prvi pripremni prijateljski susret nogometna reprezentacija Rusije odigrat će protiv Urugvaja u Moskvi, a zatim im slijede mečevi protiv Litve i Italije.

Rusija na nadolazećem prvenstvu dijeli skupinu s Poljskom, Češkom i Grčkom - neatraktivan, ali i nezgodan ždrijeb. Po ustaljenoj praksi Rusi su izabrali igrati s Urugvajem kao sparing partnerom koji podsjeća na Češku - tehnički dobro potkovana ekipa koja teži igri i ima par izvanserijskih igrača. U tom smislu Litva bi trebala igrati Grčku (napad na bunker), a Italija Poljsku (kao momčad koja se želi nametnuti i zagospodariti terenom...). Ruska reprezentacija želi na ovom prvenstvu napraviti pravi rezultat jer su na nekoliko zadnjih smotri ostali dužni, pa se u Poljskoj i Ukrajini neće zadovoljiti samo prolaskom skupine...

Urugvaj je nakon Brazila i Argentine najbolja južnoamerička reprezentacija, što dovoljno govori o njihovoj snazi. No ova konstatacija vrijedi samo kad se igraju natjecateljske utakmice, a nikako pripremne par tjedana nakon završetka sezone... Forlan, Suarez, Lugano, Godin, Caceres i ostali su tek završili naporne europske sezone i pitanje je koji će sastav Oscar Tabarez poslati na teren u Moskvi. No čak i ako glavne zvijezde ne budu igrale, neki mlađi i talentirani igrači poput Lodeira, Hernandeza i Ramireza neće biti lak zalogaj Rusima jer će se sigurno pokušati iskazati i nametnuti svom izborniku.

Kako će proći prijateljski susret Rusije i Urugvaja pogledajte na kanalu SportKlub.