U petak navečer hrvatska nogometna reprezentacija igra pripremnu utakmicu protiv Estonije koja se održava na pulskom stadionu Aldo Drosina. Naši reprezentativci okupili su se u svojoj stalnoj bazi u Čatežu gdje su i započeli pripreme, a za utakmicu protiv Estonaca posebno se spremaju u Rovinju. Osim s Estonijom, Hrvatska će početkom lipnja igrati još i s Norveškom, a onda 10.6. u Poznanu igramo prvi i najvažniji meč s Irskom.

Kao i inače, sparing partneri pred početak neke velike smotre biraju se iz jednog razloga - da bi glumili neke od protivnika na nadolazećem prvenstvu. U tom smislu valja primijetiti da su i Estonija i Norveška izabrane da bi zapravo glumile Irsku - obje reprezentacije ne obiluju kreativnim i tehnički moćnim igračima, ali su vrlo dobre u trkačkom smislu, solidne u skoku i dobro se brane. Bilić želi protiv Estonaca i Norvežana vidjeti kako izgledamo kad napadamo na čvrsti obrambeni blok i protivnika koji ne teži igri  već destrukciji iste...

Stigle su informacije da je na jednom od zadnjih treninga izbornik podijelio 'markere' igračima koji bi trebali biti u prvom sastavu protiv Estonaca (i Iraca), a ako je vjerovati tim informacijama Hrvatska bi trebala izgledati ovako: Pletikosa na golu, ispred njega Strinić, Ćorluka, Šimunić, Vida, u vezi Rakitić, Modrić, Dujmović, Srna te u napadu Manđukić i Jelavić. Glavna dvojba našeg izbornika je staviti Rakitića ili Perišića na lijevi dio veznog reda, a ni pozicije Dujmovića i Šimunića te Strinića i Vide nisu zacementirane. Bilić bi trebao reći konačni popis putnika na EURO par dana nakon susreta s Estoncima, no ipak je za vjerovati da će početnu postavu za susret s Irskom znati tek nakon susreta protiv Norveške.

EURO se približava, očekivanja navijača su velika, a forma se pomalo diže. Kako će Hrvatska izaći na kraj s estonskim bunkerom, pogledajte na kanalu HTV2.