Ovoga tjedna igra se WTA turnir u belgijskom Brusselesu. Turnir nema neku dugu i značajnu povijest - prošlosezonsko izdanje bilo je premijerno, a titulu je odnijela Carolina Wozniacki koja ove sezone ipak neće braniti naslov. Brusseles Open se igra na otvorenim zemljanim terenima Royal Primerose Tennis Cluba, a spada u kategoriju Premier - level turnira.

Prva nositeljica turnira je Poljakinja Agnieszka Radwanska, trenutno treća igračica svijeta, a druga nositeljica je Francuskinja Marion Bartoli koja je trenutno sedma na svijetu. Od ostalih poznatijih teniskih imena tu su još Dominika Cibulkova, Nadia Petrova, Tsvetana Pironkova i druge.

Neke od favoritkinja već su u prvom kolu naletile na minu i ispale, pa tako u ždrijebu više nije Jelena Janković, kao ni Anastasia Pavlyuchenkova, a nema ni Kineskinje Peng Shuai. Zanimljivo je spomenuti da je mlađa sestra prve nositeljice Radwanske, Urszula, ušla u glavni dio turnira kroz kvalifikacije te prošla prvo kolo. Kako se Agieszka i Urszula nalaze na suprotnim stranama ždrijeba, teoretski je moguće da se sretnu u finalu!

Kako će odigrati sestre Radwanske pogledajte na kanalu Eurosport 2.