Navigation Content

Moja obitelj

Moja obitelj

My Family

Esai Morales, Jimmy Smits i Edward James Olmos u priči, snimljenoj u koprodukciji glasovitog Francisa Forda Coppole, o životima članova hispanoameričke obitelji Sanchez

INFO

RedateljGregory Nava

GlumciJimmy Smits, Esai Morales, Edward James Olmos, Jacob Vargas, Jennifer Lopez

Sažetak

Markantni Paco Sanchez (Edward James Olmos) ambiciozni je hispanoamerički književnik iz Los Angelesa koji pripovijeda kroniku svoje obitelji.

Nakon smrti njegova djeda 1926. godine, poslije Meksičke revolucije, Pacov otac Jose (Jacob Vargas) mučen glađu i neimaštinom pješice je stigao iz siromašnog meksičkog sela u Los Angeles. Zaposlio se kao vrtlar na imanju bogatih bijelaca, zaljubio se u dadilju njihove djece (Jennifer Lopez) i ubrzo vjenčao. Rodio se sin Paco, a uskoro i kći Irene.

Miran život u skromnoj kolibi poremetila je velika gospodarska kriza, a obitelj se našla ugrožena kad je trudna Maria 1933. uhićena i deportirana u Meksiko. Tamo se rodio Jesus zvani Chucho, a Maria je s njim krenula na dvogodišnji put u Los Angeles.

Nitko tada nije mogao ni slutiti da će dva i pol desetljeća kasnije Chucho (Esai Morales) postati jedan od najopasnijih gangstera u zloglasnom istočnom dijelu grada...

Snimljena u koprodukciji glasovitog Francisa Forda Coppole (trilogija Kum, Apokalipsa danas, Drakula), 1996. nominirana za Oscara u kategoriji najbolje šminke, a godinu ranije nagrađena na međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastiánu, ambiciozna obiteljska kronika koscenarista i redatelja Gregoryja Nave (Selena, Zašto se budale zaljubljuju, Bordertown), filmaša 1985. nominiranog za Oscara za najbolji izvorni scenarij drame 'El Norte', emotivna je, jarkim bojama oslikana i topla gorko-slatka priča o životima članova hispanoameričke obitelji Sanchez.

Mirna i sigurna režija te solidan ritam nadopunjeni su raspoloženim nastupima glumačke postave koju predvodi J. Smits (Ubojstvo u mislima, Zvjezdani ratovi: Napad klonova, Zvjezdani ratovi: Osveta Sitha, serija Zapadno krilo), za uloge u hit serijalima Zakon u Los Angelesu i Njujorški plavci ovjenčan Zlatnim globusom i nagradom Emmy. Među ostalima, njegovi su partneri E. J. Olmos (Blade Runner, Ja Amerikanac, Trač), 1989. nominiran za Oscara za glavnu ulogu u drami 'Stand and Deliver', i E. Morales (La Bamba, Rapa Nui, serija Njujorški plavci), a u zapaženoj se epizodnoj ulozi pojavljuje danas slavna pop-zvijezda i glumica J. Lopez (Pogrešno skretanje, Zaplešimo, Romansa na Manhattanu).

Dojmljivu filmsku fotografiju potpisuje iskusni Edward Lachman (Očajnički tražeći Susan, Selena, Erin Brockovich), za rad na romantičnoj drami 'Daleko od raja' Todda Haynesa 2003. nominiran za Oscara.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...