Drugi dio nogometne sezone u Argentini zvan Clausura ušao je u svoju završnu fazu. Četiri kola prije kraja na tablici vode Boca Juniorsi s jednim bodom ispred Tigrea kojeg prate Arsenal Sarandi i Newell's OB. Na dnu tablice nalazi se Banfield kojem društvo prate Olimpo i Godoy Cruz, a slavni Independiente, Racing i Estudiantes igraju jednu prosječnu, dakle slabu sezonu.

Prošlog vikenda odigrano je 15. kolo Clausure u kojem je postignut 21 gol, što znači tek nešto više od dva gola po susretu, no to je negdje i prosjek tvrde argentinske lige. Vodeći sastav Clausure Boca Juniors upisali su pobjedu na gostovanju kod Racinga s 2-0 i tako produžili svoj niz nepobjedivosti na deset utakmica; zadnji put su izgubili od Tigrea sredinom travnja. Spomenuti Tigre je u prošlom kolu također bio uspješan - slavili su 3-1 protiv Newel's OB na svom terenu i tako ih preskočili na tablici, uz hat trick Carlosa Lune.

Domaće pobjede u ovom kolu upisali su i Santa Fe koji je kasnim golom Barisona dobio San Lorenzo te davljenik Olimpo protiv Independientea. All Boys su bili bolji od San Martina s 1-0, a Arsenal je dobio Lanusa rezultatom 3-1. S tri boda u gostima osladio se Belgrano pogotkom Silvere kod Veleza, a i Estudiantes je bio uspješan u gostima - s 3-0 razbili su Banfield. Godoy Cruz i Argentinos Jrs su podijelili bodove rezultatom 1-1, a Atletico Rafaela i Colon su odigrali bez golova.

Sve golove i najzanimljivije detalje 15. kola Clausure pogledajte na kanalu SportKlub+.