Ovoga tjedna igraju se uzvratni susreti četvrtfinala u južnoameričkoj inačici europske Lige prvaka, Copa Libertadores. Možda najjači četvrtfinalni par je sudar argentinskih i brazilskih divova - Fluminensea i Boca Juniorsa. U prvom susretu Argentinci su ostvarili minimalnu prednost pobijedivši 1-0, no taj rezultat nikako im ne garantira miran uzvrat.

Fluminense je klub iz Rio de Janeira koji sačinjavaju gotovo isključivo Brazilci među kojima ima nekoliko sadašnjih, a i bivših reprezentativaca - kapetan i glavni ofanzivac je Fred, bivši napadač Lyona, koji je i dalje na popisu brazilske reprezentacije, a njemu lopte prosljeđuje Deco, nekadašnji veznjak Porta, Barce i Chelsea. Fluminense je osvojio brazilsko prvenstvo pretprošle godine, a lani su bili treći.

Boca Juniors igra jednu odličnu sezonu - četiri kola prije kraja prvenstva drže vodeće mjesto Clausure, ušli su u finale argentinskog kupa te se nalaze na pragu prolaska u finale Copa Libertadores. Konce igre Boca Juniorsa i dalje drži Juan Roman Riquelme koji unatoč zrelim godinama (34) ne pušta kapetansku traku Juniorsa. U napadu Boce igra i jedan igrač nama poznatog prezimena, riječ je o Dariu Cvitanichu, napadaču hrvatskih korijena koji je umalo završio u našoj reprezentaciji; ako ima mjesto u napadu Boca Juniorsa, dovoljno je dobar...

Ždrijeb je htio da se Fluminense i Boca sretnu u eliminacijskoj fazi CL iako su igrali u istoj skupini gdje su i jedni i drugi ostvarili gostujuće pobjede. Prije mjesec i pol dana Boca je dobila Fluminense na njegovom Engenhao stadionu rezultatom 2-0, a prvi gol zabio je naš Cvitanich; u ovom susretu ulozi su puno viši i brazilski sastav si ne smije priuštiti pogrešku... Koji će od ova dva legendarna sastava proći u polufinale Copa Libertadores pogledajte na kanalu Arena 3.