U noći sa srijede na četvrtak igra se peta utakmica polufinala istočne konferencije NHL-a između New Jersey Devilsa i New York Rangersa. Trenutni rezultat je 2-2. Još jedna pobjeda Rangersa na ledu Devilsa bi omogućila sastavu iz New Yorka meč loptu u njihovom Madison Square Gardenu, pa valja očekivati ofanzivu Devilsa u potrazi za preuzimanjem značajne prednosti.

U regularnom dijelu sezone ova dva sastava su odigrala šest međusobnih mečeva i to s jednakim učinkom - i jedni i drugi slavili su tri puta. Rangersi su ušli u doigravanje s prve pozicije Istoka, dok su Devilsi bili šesti. No momčad iz New Jerseya se pokazala vrlo kompetitivnom u doigravanju - na putu do konferencijskog finala izbacili su bolje pozicionirane Floridu i Philadelphiu. NY Rangers su u četvrtfinalu Istoka izbacili Ottawu, a u polufinalu Washington Capitalse - oba susreta dobili su s vrlo tijesnih 4-3.

U ovom trenutku doigravanja puno je važnija forma i vrhunska fizička pripremljenost od teoretske kvalitete, jer sezona je bila duga i iscrpljujuća, a zamor materijala se i te kako osjeti. Rangersi imaju dužu klupu, no Devilsi imaju mlađu momčad pa će o pobjedniku ove serije odlučivati detalji. Na koju će stranu otići ovaj peti susret finala Istoka pogledajte na kanalu Arena 1.