Prije nekoliko dana trebala se odigrati prva utakmica finala doigravanja grčke košarkaške lige između Olympiacosa i Panathinaikosa, no skupina vandala napala je kamenjem i ostalim priručnim sredstvima autobus s igračima Panathinaikosa te ozlijedila nekolicinu. Zbog toga prva utakmica je odgođena. Kako ozljede spomenutih igrača PAO-a nisu bile ozbiljne grčki košarkaški savez odlučio je da se odgođena utakmica igra u ponedjeljak, a ovoga puta autobus s igračima Panathinaikosa bit će sproveden u Pirej pod jakih policijskim osiguranjem...

Kojem sastavu je više odgovarala ova dvodnevna odgoda teško je reći, no možda su više profitirali Zeleni iz Atene jer je Olympiacos prošlog vikenda igrao u izuzetnoj formi  neočekivano su uzeli trofej Eurolige i pokazali da Grci i dalje igraju ponajbolju košarku u Europi, te definitivno najbolju obranu.

U regularnom dijelu prvenstva Olympiacos je završio kao vodeća momčad grčkog prvenstva te tako zaradio domaću utakmicu više u finalnoj seriji što bi se moglo pokazati kao presudno. Atmosfera koju stvore navijači Olympiacosa u njihovoj Peace and Friendship Areni nevjerojatna je i upravo dijametralno suprotna svome nazivu  pogotovo kada gostuje najveći rival Panathinaikos...

Osokoljeni europskih naslovom igrači Olympiacosa žele prekinuti dominaciju Panathinaikosa u grčkoj košarci koja traje već više od desetljeća, no PAO se neće predati lako. Ponajbolji europski trener Željko Obradović najavio je da napušta kormilo Panathinaikosa i sigurno se ne želi oprostiti s porazom u ovoj finalnoj seriji.

Diamantidis protiv Spanoulisa, Obradović protiv Ivkovića. Panathinaikos protiv Olympiacosa; finale grčke lige dostojno je finala Eurolige. Prvak Grčke postat će onaj sastav koji prvi dođe do tri pobjede, a tko će steći početnu prednost, pogledajte na kanalu Arena 1.