Doigravanje u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu NHL-u stiglo je do polufinala  na istoku za ulazak u veliko finale razigravaju New Jersey Devils i New York Rangers, a na zapadu Los Angeles i Phoenix.

Nakon dva odigrana polufinalna susreta rezultat obračuna Devilsa i Rangersa je 1-1 što ide na ruku Devilsima jer su se oba susreta igrala u New Yorku. Rangersi su regularni dio sezone završili kao najbolja momčad istoka, no to u NHL-u malo znači  puno je važnija trenutna forma. Dokaz za ovu tvrdnju je činjenica da u polufinalima igraju 3. i 8. momčad zapada te 1. i 6. momčad istoka, s tim da su se Rangersi jedva provukli u finale istoka nakon maratonske borbe u sedam susreta protiv Washington Capitalsa koji su sezonu završili kao sedmi.

Niti Rangersi niti Devilsi zadnjih nekoliko sezona nisu imali nekih velikih rezultata  većinom su završavali natjecanje u četvrtfinalu ili osmini finala, tako da je ovosezonsko polufinale za oba sastava vrlo solidan napredak. Za dobar ovosezonski rezultat Devilsi trebaju zahvaliti pametnoj klupskoj politici  na početku ove sezone osvježili su momčad dovođenjem nekoliko mladih i talentiranih igrača poput braniča Adama Larssona, Trenta Huntera te mogućeg novajliju ove sezone Adama Henriquea. Ako se po jutru dan poznaje, Devilsi bi sljedeće sezone mogli igrati vrlo važnu ulogu u NHL-u.

Konferencijsko finale za New York Rangerse je veliki uspjeh s obzirom na to da tamo nisu bili još od davne 1997. godine kada je po ledu klizao legendarni Wayne Gretzky... Zanimljivo je da Rangersi nisu bitno promijenili momčad u odnosu na prošlu sezonu; doveli su tek bivšu zvijezdu Dallasa Brada Richardsa kojeg su, usput rečeno, privezali na devet godina ugovorom teškim 60 milijuna dolara.

Rangersi i Devilsi bore se za finale NHL-a. Trenutno je rezultat 1-1, a koja će momčad nakon ovog susreta biti u prednosti pogledajte na kanalu ESPNAmerica.