Navigation Content
Joshua

Joshua

Ovaj dječak ima pakleni plan

INFO

RedateljGeorge Ratliff

GlumciSam Rockwell, Vera Farmiga, Jacob Kogan, Celia Weston, Nancy Giles, Dallas Roberts

Sažetak

Joshua (Jacob Kogan) je genijalno dijete Brada Ciama (Sam Rockwell), mladog burzovnog mešetra i njegove žene Abby (Vera Farmiga). Ovaj devetogodišnjak razmišlja i ponaša se poput osobe dvadesetak godina starije: uvijek odjeven u formalnu odjeću, a k tome i briljantni pijanist, Joshua je blizak s ujakom, estetom (Dallas Roberts), dok se od ostatka obitelji drži distancirano.

Kada Joshua dobije sestru, još se više udalji od najbližih. Kako dan odmiče, atmosfera se u kući od vesele pretvara u bizarnu i uznemirujuću. Plač bebe Abby dovodi skoro do živčanog sloma, a Joshua se počinje ponašati poput psihopata.


Iako uz promidžbu koja ga je željela približiti ljubiteljima 'Omena', 'Joshua' je u zbilji sasvim drugačiji tip filma. U njemu nema ničega nadnaravnog, to je moderni horor u kojem nema krvi ni besmislenog klanja, već više polaže na psihološki trenutak i premisu tj. noćnu moru svakog roditelja - što bi se dogodilo da vas vaše dijete uopće ne voli.

Predstavljen na Sundance festivalu 2007., 'Joshua' svoje adute traži u stvaranju napetosti koju grade odlični Sam Rockwell, Vera Farmiga te glumačko čudo od djeteta Jacob Kogan, kroz odličnu sliku (nagrađenu na Sundanceu) od bljeskavih životopisnih boja koje se gube i s vremenom pretaču u mračne vizije koje kao da su snimljene u samom paklu te u majstorskom snalaženju redatelja Georgea Ratliffa, poznatom po dokumentarcu 'Hell House' te glazbi koja podiže nelagodu.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...