U nedjelju navečer završavaju ovosezonska natjecanja u Serie A - došlo je vrijeme da Juventus i Napoli odmjere snage u finalu talijanskog kupa. Juve je postao novi talijanski prvak ostavši kroz cijelu sezonu neporažen, a dođe li Conteova momčad do dvostruke krune bit će to veliki uspjeh za Torineze.

No i Napoli ima svoj račun u ovome finalu... Napolitanci su ove sezone igrali Ligu prvaka i to vrlo solidno; prošli su u eliminacijsku fazu natjecanja gdje ih je izbacio kasniji finalist Chelsea. Malo je nedostajalo da Napoli ponovi prošlosezonski uspjeh i ponovo zaigra u LP naredne sezone, no izgubili su neke utakmice koje nisu smjeli izgubiti i završili kao peti. Osvajanje kupa za Napoli bi bio veliki uspjeh jer su Južnjaci zadnji trofej osvojili još tamo kasnih osamdesetih dok je nogomet igrao jedini pravi kralj Diego Armando Maradona...

Finalni susret Coppa Italie igra se na Olimpijskom stadionu u Rimu i prilika je to de se cijela zemlja oprosti od jednog velikog igrača i fantaziste, Alessandra Del Piera kojemu će susret protiv Napolia biti zadnji u dresu Juventusa i vrlo vjerojatno zadnji u Europi. Legendarni Del Piero se u prošlom kolu u Torinu oprostio od domaćih navijača (i to pogotkom), a spektakl na Olimpicu je pravi trenutak da cijela Italija pozdravi velikog majstora.

Hoće li Juventus stići do dvostruke krune ili će Napolitanci uzeti trofej nakon više od dva desetljeća pogledajte na kanalu SportKlub.