Zadnje kolo francuske nogomete lige igra se u nedjelju navečer pa će se napokon razriješiti sve preostale dvojbe oko plasmana kako na vrhu, tako i na dnu tablice. Kolo prije kraja Montpellier drži prvo mjesto s tri boda više od PSG-a, što znači da je Montpellieru dovoljan bod za prvi naslov u povijesti kluba. Povoljna okolnost za M'pellier je i to što u zadnjem kolu gostuje kod već ispalog Auxerra koji se više nema za što boriti, a protiv Montpelliera ga ne veže nikakvo posebno rivalstvo.

U takvim okolnostima najskuplja momčad lige PSG putuje na zadnje ovosezonsko gostovanje kod Lorienta koji se nalazi u opasnoj zoni. PSG se mora nadati kakvom čudu iz Auxerra i istovremeno pobijediti u ovom susretu - nema drugog načina da osvoje prvenstvo. PSG je daleko bolji skup igrača od Lorienta i ako ozbiljno uđu u utakmicu, mogli bi već u prvom poluvremenu riješiti pitanje pobjednika, no pošto će Ancelotti ili netko od njegovih pomoćnika sigurno pratiti kretanje rezultata u Auxerru, mladi sastav Lorienta možda i ima priliku angažiranom igrom otići na poluvrijeme bez primljenog pogotka. U slučaju povoljnog raspleta prvog dijela i neke pomoći sa strane - čvrsto vodstvo M'pelliera koje bi demoralizirao PSG, Lorient bi u ovom susretu mogao proći i bez poraza...

Mnoge su kombinacije još u igri jer se u opasnoj zoni nalazi čak osam klubova i vrlo je lako moguće da Lorinet neće znati je li ostao u ligi ili ispao u niži rang sve do zadnjeg sučevog zvižduka - osim u slučaju da pobijedi favoriziranog protivnika. Takve okolnosti su garancija da ćemo gledati jedan vrlo zanimljiv nogometni susret i to na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.