Navigation Content
Razred

Entre les murs

Priča o kvalitetnom profesoru koji pokušava izaći na kraj s učenicima na rubu delinkvencije iz neuglednog, doseljeničkog kvarta

INFO

RedateljLaurent Cantet

GlumciFrançois Bégaudeau, Agame Malembo-Emene, Angélica Sancio, Arthur Fogel, Boubacar Toure, Burak Őzyilmaz

Sažetak

Počinje nova školska godina za Françoisa Marina (François Bégaudeau), profesora francuskog jezika, i njegove kolege, profesore srednje škole jednog pariškog predgrađa, koju uglavnom pohađaju djeca afričkih doseljenika.

Iako vrlo jakih živaca i naoko miran, Marin skoro svaki dan mora održati nastavu u prilično problematičnom razredu. Kako se s istim poslom susreću i drugi nastavnici nerijetko se jadajući u zbornici, Marin pokušava pronaći način da zainteresira učenike za rad.

Ponekad mu to pođe za rukom, no uglavnom ne, a kako djeca nose i vlastite probleme, zna se dogoditi da se potuku...


'Razred' poznatoga francuskog redatelja Laurenta Canteta izvrsna je socijalna drama s temom kao u američkogom filmu 'Opasne misli', tj. priča o kvalitetnom profesoru koji pokušava izaći na kraj s učenicima na rubu delinkvencije iz neuglednog, doseljeničkog kvarta.

Ozbiljan i jako dobro režiran film koji se isključivo zadržava na razradi odnosa glavnoga lika - profesora i učenika te ostalih kolega, sniman samo unutar školskih zidova. Izvrsno ocrtanih likova i njihovih odnosa, film daje uvjerljivu sliku problema mladih doseljenika u Francuskoj i njihova suživota s ostalima.

U glavnoj ulozi nastupa izvrstan glumac François Bégaudeau koji je ujedno i jedan od scenarista filma, čiji je istoimeni roman poslužio kao predložak.
Film 'Razred' osvojio je 2008. godine Zlatnu palmu na Canneskom festivalu.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...