Ovoga vikenda igra se predzadnje 29. kolo španjolske rukometne lige, a jedan od zanimljivijih susreta je onaj između San Antonia i Atletico Madrida. Madriđani u predzadnje kolo ulaze bodovno poravnati s Barcelonom, no imaju slabiji međusobni omjer u odnosu na Katalonce - u prošlom kolu je Atletico dobio Barcu u gostima s 30-29, no Katalonci su u prvom dijelu prvenstva dobili Atletico s 25-23; a međusobni omjer je prvi kriterij za određivanje poretka. Zbog samo jednoga gola Atletico će, po svemu sudeći, izgubiti prvenstvo, no imaju se još pravo nadati jer Barca u ovom kolu gostuje kod trećeg Ademar Leona.

Slabiji poznavatelji španjolskog rukometa mogli bi biti iznenađeni ovosezonskim uspjehom Atletica jer su Madriđani zadnje velike uspjehe postizali krajem osamdesetih, no rješenje je vrlo jednostavno; momčad Atletico Madrida je zapravo Ciudad Real koji je relociran u Madrid i nazvan Atletico zbog sponzorskih, odnosno financijskih razloga.

U sastavu Atletica, ljubitelji rukometa s ovih prostora uočavaju dva poznata imena - riječ je o golmanu Arpadu Sterbiku, Mađaru rođenom u Senti (Vojvodina) koji brani i boje španjolske reprezentacije te o Kiri Lazarovu, ljevorukom bombarderu koji je rukometno ime stekao igrajući za Zagreb; bit će odlično ponovo vidjeti obojicu u akciji!

Atletico mora dobiti oba preostala ovosezonska susreta i nadati se kiksu Barcelone - drugog načina za osvajanje naslova više nemaju. Nemalu utjehu za, čini se, ipak izgubljeni naslov Atletico bi mogao pronaći narednog tjedna kad Lazarov i društvo igraju Final Four rukometne Lige prvaka. Ta činjenica mogla bi sputati igrače Atletica u ovom susretu ukoliko se budu štedili; ipak Atletico je puno bolja momčad od San Antonia i za očekivati je da do zadnjega kola ostanu u igri za naslov.

Susret San Antonia i Atletico Madrida pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.