Umirovljeni 75-godišnji Jack Lemmon odluči otputovati u Kaliforniju, u posjet svojoj staroj prijateljici, a da se obitelji nije ni javio

Thomas Gerrin (Jack Lemmon) stari je umirovljenik, udovac. Kuću je prodao, jer djeca ne dopuštaju da živi sam otkako ima povremene vrtoglavice. Na dvorišnoj rasprodaji prodaju se njegov dom i uspomene, a on kriomice uspijeva zadržati nekoliko posebno dragih predmeta. Živi s mlađim sinom Kenom (Garwin Sanford) i njegovom ženom Bonnie (Kristin Griffith). Njegov stariji sin Pete (Tom Butler) smjestio bi ga u dom, no Ken smatra da je ocu mjesto u obitelji.

Jednog dana Tom dobije pismo iz Kalifornije, od stare prijateljice koju nije vidio 55 godina, i to ga pismo potakne na razmišljanje o prošlim, ali i budućim danima. Kad se istog dana zadrži u gradu dulje nego što je trebalo, Bonnie i Ken prijave policiji njegov nestanak. Tražeći prečac kroz šumu, Tom je pao i ozlijedio nogu. Šepajući prema kući, zamalo strada od automobila koji prebrzo vozi.

Za volanom je bila mlada žena, Leanne (Sarah Paulson), koja je krenula u svoj roditeljski dom u Kaliforniji. Želi vidjeti bolesnog oca, ali se i odmoriti od veze kojom nije zadovoljna. Kako se Tom nije vratio kući više od 24 sata, Ken i Bonnie i na radiju objavljuju da je nestao, što starca povrijedi i izazove njegov inat – odluči da će s Leanne otputovati u Kaliforniju, u posjet svojoj staroj prijateljici, a da se obitelji nije ni javio...

Film je snimljen prema TV filmu Thomas Guerin, 'Retraite', a režirao ga je televizijski veteran Glenn Jordan ('Jadnici', 'Benjamin Franklin'). U vrijeme kad je film snimljen, redatelj se približavao starijim godinama, a Jack Lemmon (1925-2001) imao je 77 godina, gotovo jednako kao i glavni junak kojega je glumio, tako da je Tom Gerrin izvrsno i uvjerljivo dorađen lik inteligentnog i bistrog starca kojemu su 'svi lončići na broju', ali ga, unatoč tome, tretiraju kao stvorenje nesposobno za samostalan život.

Njegovo i Leannino putovanje njihov je put u život koji nije ispunjen samo navikama, lažima i kompromisima, nego radošću, ljubavlju i životnom energijom, koja ne smije umrijeti dokle god je čovjek živ.