Krenulo je doigravanje u hrvatskoj košarkaškoj A1 ligi. Prvi susret odigrali su najbolja momčad regularnog dijela prvenstva Cibona i Zadar koji je završio na četvrtom mjestu. Cibosi su u susret ušli furiozno i već u prvoj četvrtini riješili pitanje pobjednika  na poluvremenu je bilo +22 za Cibonu, a Zadar je u tom periodu zabio samo 17 poena. Pobjeda Cibona postaje još vrednija ako se zna da se Žižić ozlijedio na samom početku susreta i da nije igrao kao i Barbour koji je na zagrijavanju osjetio bol u preponama pa Repeša nije htio ništa riskirati.

Razlika u kvalitet između Cibone i Zadra se pokazala prevelikom i valja očekivati da Vukovi u dvije utakmice riješe pitanje prolaska u finale gdje bi se trebali, ukoliko se ne dogodi iznenađenje, sastati s Cedevitom. Taj očekivani dvoboj s gradskim rivalom pokazat će gdje je zapravo Cibona u ovome trenutku... Repeša je nakon prvog susreta protiv Zadra spomenuo da očekuje od svojih igrača da porade na mentalnoj snazi, koncentraciji i čvrstoći jer očigledno tu vidi glavne slabosti svog sastava  stari lisac zna da je Cedevita iskusnija i rutiniranija pa je već u polufinalu počeo spremati svoje momke na neizvjesne finalne oglede...

Zadar na svom terenu zna odigrati dobar meč, no da bi pobijedili Cibonu morat će im se poklopiti nekoliko sretnih okolnosti; neke stvari im idu na ruku  ozljede Žižića i Barboura nisu bezazlene za Repešin sastav, no Zadar u prvom meču nije uspio iskoristiti njihov izostanak. Cibona je apsolutni favorit i pokušat će riješiti Zadrane u dva susreta, a hoće li joj to i uspjeti, pogledajte na kanalu SportKlub.