U četvrtak navečer kreće finalna serija doigravanja za prvaka grčke košarkaške lige u kojoj se očekivano sastaju Olympiacos i Panathinaikos. Dva velika rivala igrala su prije nekoliko dana Final Four u Istanbulu i to s bitno različitim uspjehom  Olympiacos je dobio oba susreta i neočekivano uzeo naslov, a Panathinaikos je izgubio oba susreta  i polufinale i utakmicu za treće mjesto.

Netom odigrani FF u Istanbulu mogao bi imati velikog utjecaja na finalnu seriju doigravanja grčke lige, jer je Olympiacos predvođen izvanrednim Spanoulisom, pobjedama nad najjačim momčadima Europe CSKA-om i Barcelonom  stekao ogromno samopouzdanje i vjeru u vlastitu kvalitetu te bi tako osokoljeni mogli napokon prekinuti dominaciju Panathinaikosa u grčkom prvenstvu. Podsjetimo da su Zeleni iz Atene pod ravnanjem maestra Obradovića osvojili devet uzastopnih grčkih prvenstava, sedam kupova i tri europska naslova što je dominacija kakva se rijetko viđa. No, vrijeme prolazi, sve se mijenja, a motivi kopne  Željko Obradović je najavio upravi i navijačima Panathinaikosa da je njegov posao u Ateni pri kraju i da je vrijeme da netko drugi sjedne na klupu najtrofejnijeg grčkog košarkaškog tima...

U finalnoj seriji doigravanja, koja se igra na tri pobjede, Olympiacos će imati prednost domaćeg terena jer je bolje odigrao regularni dio sezone - 'Djeca Pireja' poražena su samo jednom, a Zeleni čak dva puta. Prva utakmica je vrlo važna i Olympiacos ju mora dobiti ako želi pritisak prenijeti na stranu Obradovićeva sastava.

Olympiacos ulazi u ovaj susret s ogromnim samopouzdanjem i željom da prekine dominaciju Panathinaikosa koja traje više od desetljeća. Panathinaikos je slabo odigrao FF Eurolige, a može li se vratiti u domaćem prvenstvu pogledajte na kanalu Arena 1.