Nekoliko dana prije nego se Bayern i Chelsea sudare u finalu nogometne Lige prvaka na Allianz Areni, na Olimpijskom stadionu u Münchenu odigrat će se zanimljiva uvertira  finale LP-a za žene u kojem se sastaju braniteljice naslova Olympique Lyon i Eintracht Frankfurt.

Francuskinje su braniteljice naslova  u finalu prošle sezone svladale su ponajbolji njemački sastav Turbine Potsdam i osvojile europski tron. Lyon je i ove sezone igrao protiv Potsdama i to u polufinalu te ih izbacio ukupnim rezultatom 5-1. Velika je dominacija francuskih nogometašica ove sezone  na putu do finala nisu izgubile niti jedan susret, većinu dvoboja su dobivale s 'hendikepom', a jedino je Potsdam u domaćoj utakmici polufinala uspio ostati neporažen.

Nogometašice Eintrachta iz Frankfurta su u ovom susretu autsajderi i teško će se moći suprotstaviti razigranim Francuskinjama oplemenjenim po kojom Brazilkom... Eintracht je jedan od boljih njemačkih ženskih nogometnih klubova, no u domaćem prvenstvu zaostaje za Potsdamom koji je, da ponovimo, teško stradao od Lyona u polufinalu. Finale nogometne LP za žene igra se u Münchenu, no domaća njemačka publika neće biti presudan faktor u ovom susretu jer je Lyon jednostavno bolji i obranit će naslov kontinentalnog prvaka.

Finale nogometne LP za žene pogledajte na kanalu Eurosport.