Navigation Content

Nepodnošljiva lakoća postojanja

Nepodnošljiva lakoća postojanja

The Unbearable Lightness of Being

Ekranizacija kultnog romana Milana Kundere kroz priču o kompliciranom odnosu praškoga liječnika prema njegovim ženama zrcali turbulentne događaje koji su zadesili Prag 1968. godine

INFO

Redatelj Philip Kaufman

GlumciDaniel Day-Lewis, Juliette Binoche, Lena Olin, Derek de Lint, Erland Josephson, Pavel Landovský

Sažetak

Prag, 1968. godine. Tomas (Daniel Day-Lewis) mladi je kirurg zaposlen u bolnici, vrlo omiljen među ženama. Osobitu sklonost prema njemu gaji privlačna Pražanka Sabina (Lena Olin), koju i on simpatizira više nego ostale djevojke s kojima održava odnose.

Jednoga dana, prilikom poslovnog putovanja, na kolodvoru upozna Terezu (Juliette Binoche), djevojku koja radi u svom selu kao konobarica. Tereza zaželi postati njegovom djevojkom, na što on rado pristane. Ni Sabina ne pokazuje da joj je djevojka mrska, dapače, njih se dvije sprijatelje.

Ljubavnu idilu naruši pobuna građana koju guši sovjetska vojska...

'Nepodnošljiva lakoća postojanja' vrlo je solidan film utemeljen na istoimenom kultnom romanu iz 1984, najpoznatijega češkoga književnika s francuskom adresom, Milana Kundere.

Vjerna je to adaptacija potresne socijalno-psihološke drame koja kroz priču o kompliciranom odnosu praškoga liječnika prema njegovim ženama zrcali turbulentne događaje koji su zadesili Prag.

Film 'Nepodnošljiva lakoća postojanja' bio je nominiran za dva Oscara, a uz još neke, osvojio je nagradu BAFTA za najbolji scenarij prema književnom predlošku.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...