U srijedu navečer Cedevita i Split igraju prvu polufinalnu utakmicu doigravanja za prvaka hrvatske košarkaške A1 lige. Susret se igra u Zagrebu jer je Cedevita ostvarila bolji plasman od Splita i tako zaradila domaću utakmicu više. Na osnovu prikazanog u dosadašnjem dijelu sezone, ova polufinalna serija između Cedevite i Splita bi mogla otići do trećeg susreta jer je Split vrlo neugodan na svom terenu - jedino ga je Cibona uspjela pobijediti.

Ove sezone Cedevita i Split su odigrali dva susreta, a oba sastava su iskoristila prednost domaćeg terena - Split je na svom parketu tukao Cedevitu s par poena razlike, dok su Draper i društvo u Zagrebu bili puno uvjerljiviji (101 - 79).

Cedevita je u regularnom dijelu A1 košarkaške lige igrala ispod svoje prave razine i gubila neke susrete koje nije trebala. Prije par tjedana Cedevita je vrlo dobro odigrala Final Four regionalne lige pobijedivši Partizan i časno izgubivši od Maccabia. Nakon povratka iz Izraela Cedevita je odigrala tri susreta u domaćoj ligi i sva tri pobijedila, što bi moglo sugerirati da se Anzulovićev sastav i u dobar trenutak vratio u formu, no s tom tvrdnjom valja biti oprezan jer protivnici Cedevite u ta tri kola nisu bili prezahtjevni (Zagreb, Zabok, Šibenik).

Utakmica protiv Splita pokazat će u kakvoj su formi Draper i društvo, no pravi ispit za igrače Cedevite bit će uzvrat u Splitu. Tko pobijedi u prvom susretu ostvarit će veliku prednost jer se polufinalna serija igra na dvije dobivene utakmice. Ovaj susret možete pogledati na kanalu SportKlub.