Navigation Content
Dresden

Dresden

U pozadini bombardiranja Dresdena od strane Saveznika, pratimo ljubavnu priču o britanskom pilotu i njemačkoj medicinskoj sestri

INFO

RedateljRoland Suso Richter

GlumciFelicitas Woll, Benjamin Sadler, John Light, Heiner Lauterbach, Katharina Meinecke, Marie Bäumer, Kai Wiesinger

Sažetak

Njemačka, početkom 1945. Drugi svjetski rat bliži se raspletu, no Hitler se nema namjeru predati. Da bi ubrzali slom nacističke Njemačke, saveznici odluče bombardirati Dresden.

Mlada i lijepa Anna Mauth (Felicitas Woll), medicinska je sestra u dresdenskoj bolnici, zaručena za dr. Alexandera Wenningera (Benjamin Sadler). Iza neprijateljske pozadine oboren je britanski pilot Robert Newman (John Light).

Nadljudskim naporima, ranjeni Newman uspije se dokopati Dresdena i prikriti u bolnici u kojoj Anna radi. Anna ga otkriva, no iako su na različitim stranama, između njih buknu strasti...


Posljednjih godina nedovoljno smo upoznati s recentnom njemačkom kinematografijom, no rijetki filmovi koji se uspijevaju probiti do hrvatskog kino-repertoara, kao što su remek-djela 'Hitler - konačan pad' ili 'Život drugih', potvrđuju nam da je tamošnja kinematografija kadra producirati velike stvari.

O tome svjedoči i 'Dresden', njemačka ratna melodrama koja, u pozadini ljubavne priče, opisuje kontroverznu epizodu iz 2. svjetskog rata, savezničko bombardiranje Dresdena, u kojem je 13. i 14. veljače zapaljivim bombama potpuno uništen grad, pri čemu su poginuli deseci tisuća ljudi.

Ratni prizori i rekonstrukcija prijeratnog Dresdena udarni su aduti ove, za europske standarde, vrlo skupe i raskošno budžetirane produkcije, čiju režiju potpisuje Roland Suso Richter, zapažen po odličnoj mini-seriji 'Tuneli'.

Povijesna zbivanja opisana su na pozadini ljubavne priče likova koje igraju mlada i nagrađivana njemačka glumica F. Woll (Berlin, Berlin) i daroviti engleski TV glumac J. Light.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...