Navigation Content

Posljednje žirafe iz Nigera

Posljednje žirafe iz Nigera

The Last of the White Giraffes

Priča o obitelji ugroženih bijelih žirafa u Zapadnoj Africi i njihovom velikom mužjaku, Dugovratom

INFO

Sažetak

Često možemo čuti kako slonovima, gorilama i kitovima prijeti istrebljenje. No, vrlo rijetko se govori o mogućem izumiranju žirafa i to je u zapadnoj Africi najveća briga. Tamo trenutno živi samo 165 bijelih žirafa na jugu Nigera. Ovo su posljednje zapadno-afričke žirafe.

'Posljednje žirafe iz Nigera' priča je o obitelji bijelih žirafa u Nigeru i njihovom velikom mužjaku, Koulonu, koji su suočeni s lokalnom populacijom koju portretira Fati, seoska djevojčica. Velike suše, sječa drveća akacije te transformacija savane u obrađena polja prosa prijeti ovim divovima.

No, upravo je nastao novi izvor sukoba – grah. Fati ga sadi kako bi prehranila obitelj, ali to je ujedno i prava poslastica za žirafe. Hoće li doći do rata zbog žirafa i graha?

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...