U srijedu se igra predzadnje kolo doigravanja grčke nogometne lige. Valja podsjetiti da je regularni dio sezone, a time i naslov osvojio Olympiacos, a za drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka doigravaju četiri sastava plasirana od 2. do 5. mjesta, odnosno, Panathinaikos, PAOK, AEK i Atromitos. Kako se razmjeran dio osvojenih bodova prenosi u doigravanje, Panathinaikos je bio favoritom jer je imao četiri boda više od ostatka družine. No nakon slabih partija Panathinaikosa u uvodnim kolima borba za mjesto koje vodi u kvalifikacije za LP postala je vrlo zanimljiva...

U petom kolu doigravanja sastaju se AEK i PAOK, a nakon ovog dvoboja jedan od ova dva sastava ispast će iz konkurencije. Trenutno PAOK ima bod više od AEK-a i bod manje od Panathinaikosa, što znači da ni jednima ni drugima ne odgovara remi nego moraju tražiti pobjedu da bi ostali u šansi preskočiti Panathinaikos na tablici.

Ove sezone PAOK i AEK  su se sastali četiri puta (tri puta u prvenstvu i jednom u kupu), a momčad iz Soluna slavila je sva četiri puta i time smanjila zaostatak na vječnoj tablici međusobnih dvoboja ovih rivala - do sada je AEK bio dosta uspješniji. AEK i PAOK veže solidno rivalstvo koje potječe od samih početaka ovih klubova - i jedan i drugi klub osnovale su grčke izbjeglice iz Konstantinopola nakon grčko-turskih ratova.

U prošlom kolu oba sastava su doživjela poraze i tako u dobroj mjeri kompromitirala svoje šanse za plasman u LP, no pobjednik ovog dvoboja i dalje će se moći nadati. Hoće li PAOK po peti put ove sezone biti bolji od AEK-a pogledajte na kanalu Arena 2.