Prošle subote završen je regularni dio hrvatske košarkaške A1 lige, a ovoga utorka počinje doigravanje. S najbolje startne pozicije kreće Cibona koja je pobijedila u svih četrnaest utakmica regularnog dijela, što je zaista fantastičan uspjeh s obzirom kako su Cibosi izgledali prošle sezone, a i u prvom dijelu ove sezone. Ključni moment oporavka našega košarkaškoga giganta zbio se oko Nove godine kad je uprava kluba instalirala Jasmina Repešu za trenera. Pod Repešinim vodstvom Cibona je počela napredovati iz kola u kolo još u regionalnoj ligi, a punu formu dohvatila je početkom A1 lige. No regularni dio sezone je jedno, a doigravanje nešto sasvim drugo, što je istaknuo i Cibonin strateg rekavši da igračima mora biti jasno da sad (u doigravanju) sve kreće ispočetka...

U polufinalu Cibona igra protiv Zadra koji je u predzadnjem kolu A1 lige izborio doigravanje pobijedivši u direktnom srazu lanjskog prvaka Zagreb. Može se reći da su Zadrani svoje ambicije ostvarili već ulaskom u polufinale jer su tako ostvarili povratak u regionalnu ligu - sad im ostaje da sakupe 150 tisuća eura koliko stoji učešće u regionalnoj ligi... Zbog te činjenice mlada momčad Zadra može igrati opušteno protiv Cibone jer je pritisak na leđima Repešinih igrača koji trebaju i u doigravanju potvrditi odličnu formu i još bolje rezultate iz regularnog dijela sezone.

Cibona i Zadar su se ove sezone sreli dva puta, a oba puta su bolji bili Vukovi, no ni jednom se Zadar nije raspao i bio poražen s velikom razlikom. U ovome trenutku Cibona je bolja momčad, no doigravanje zna biti hirovito i iznenaditi rezultatima, no budući da se polufinala igraju na dvije pobjede, ovaj susret neće odlučiti finalista. Susret Cibone i Zadra pogledajte na kanalu SportKlub.