Nakon što se odigraju zadnja kola u prvoj, drugoj i trećoj Bundesligi sezona još nije završena - igraju se dodatne kvalifikacije za ulazak u viši rang, odnosno ispadanje u niži razred njemačkog nogometa. U njemačkoj drugoj ligi u niži rang su se preselili Alemania iz Aachena i Hansa iz Rostocka, a Karlsruher koji je završio kao treći najlošiji klub u Bundesligi 2 igra dodatne kvalifikacije s trećeplasiranim sastavom Bundeslige 3, Regensburgom.

Iako je riječ o njemačkom trećeligašu, Regensburg nije nipošto neka 'seoska' momčad, što između ostalog potvrđuje i vrijednost njegovog sastava koja je na razni prosječnog hrvatskog prvoligaša... Regensburg je u recentnoj sezoni osvojio treće mjesto Bundeslige 3 i to nizom pobjeda u zadnjih nekoliko kola, što govori da su i te kako zainteresirani za promociju u viši rang. Najbolji strijelac i najpoznatije ime Regensburga je Tobias Schweinsteiger, stariji brat Bayernovog veznjaka Bastiana, koji nogomet igra na nešto nižoj razini, ali i dalje vrlo solidno. Već drugu sezonu za redom Schweinsteiger senior zabija podosta golova za Regensburg, pa je u zrelim godinama karijere zaslužio transfer u rezervnu momčad Bayerna, gdje će igrati od naredne sezone.

Karlsruher je pola sezone proveo u zoni ispadanja Bundeslige 2, no u finišu sezone su počeli pobjeđivati u domaćim utakmicama (4 za redom) i zaslužili dodatne kvalifikacije za ostanak. U prvom susretu ovih rivala, na gostovanju u Regensburgu, Karlsruher je izvukao povoljan rezultat odigravši 1-1, a hoće li na svom terenu potvrditi ostanak u ligi, pogledajte na kanalu Eurosport 2.