Sezona zemljanih turnira je u punom jeku; trenutno se igra završnica Mastersa u Madridu, a već su počele kvalifikacije za novi veliki turnir - ATP Masters 1000 u Rimu. Punim imenom Internazionali BNL d'Italia ili, kako ga još zovu, Italian Open smatra se najcijenjenijim zemljanim turnirom na svijetu, odmah nakon Roland Garrosa. Potvrdu te tvrdnje je vrlo lako pronaći - pogled na imena tenisača prijavljenih za ovaj turnir otkriva da je svih šesnaest trenutno najbolje pozicioniranih igrača na svijetu u ždrijebu turnira.

Kralj zemlje, Rafael Nadal, je i okrunjeni kralj Rima - u zadnjih sedam sezona pet puta je osvajao turnir te još jednom igrao u finalu - i to prošle sezone kad ga je pobijedio Novak Đoković. Nadal je iznenađujuće ispao u trećem kolu Madrid Opena, turnira koji prethodi ovome, pa će u Rimu biti svježiji nego Đoković...

Italian Open ima nagradni fond od nešto manje od 2,5 milijuna eura, a pobjedniku donosi velikih 1000 bodova. Nakon plave zemlje Madrida vraćamo se na klasičnu zemlju boje cigle u Rimu, a kome će ona biti sretna, pogledajte na kanalu SportKlub.