Stigle su ljetne vrućine, sve češće tražimo zaklon u hladu, a hladni zimski dani stvar su daleke prošlosti po svuda osim na sjeveru Europe gdje se upravo održava 76. po redu Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu. Domaćini ovog natjecanja su Finska i Švedska, odnosno njihovi glavni gradovi Helsinki i Stockholm.

Za svjetsko zlato natječe se šesnaest ponajboljih svjetskih hokejaških reprezentacija koje su podijeljene u dvije skupine od po osam reprezentacija. Nakon što se odigra prvi dio prvenstva po skupinama, najbolje četiri reprezentacije iz svake skupine idu u četvrtfinale, odnosno eliminacijsku fazu natjecanja.

U ovome trenutku sve reprezentacije su odigrale po četiri susreta, što znači da prva faza natjecanja uskoro završava, a već se vide i favoriti za prolazak u četvrtzavršnicu - iz skupine A u eliminacijsku fazu će ići Finska, Kanada i SAD, a za četvrto mjesto se bore Slovačka i Švicarska, a iz skupine B dalje sigurno idu Švedska i Rusija, a za ostala mjesta vodi se borba između nekoliko reprezentacija.

U susretu Finske i Kazahstana nema dvojbe oko favorita - domaći će slaviti čak i ako na led pošalju rezerve. No nije u pitanju slabost Kazahstana jer u reprezentaciji te velike azijske zemlje ima vrlo dobrih pa i odličnih hokejaša koji igraju u najboljoj europskoj hokejaškoj ligi - KHL-u, nego je reprezentacija Finske vrlo jaka i jedan je od glavnih favorita za osvajanje naslova. Finci su i prošle godine osvojili Svjetsko hokejaško prvenstvo koje se održavalo u Slovačkoj, a žele i ove godine ponoviti taj uspjeh pred svojim navijačima.

Rashladite se uz hokej susret Finske i Kazahstana na kanalu SPTV.