Navigation Content

Prozac Nation

Prozac Nation

Prozac Nation

Christina Ricci u filmu temeljenom na knjizi Elizabeth Wurtzel o djevojci koja se bori s depresijom na prvoj godini fakulteta

INFO

RedateljErik Skjoldbjærg

Glumci Christina Ricci, Jessica Lange, Michelle Williams, Jonathan Rhys Meyers, Jason Biggs, Anne Heche, Jesse Moss

Sažetak

Elizabeth 'Lizzie' Wurtzel (Christina Ricci) je tinejdžerica koja je upisala studij novinarstva na Harvardu. Odgojila ju je majka (Jessica Lange), jer je rastavljena od oca još od njene druge godine. Otac Lizzie jako nedostaje što je dovodi u stanje teške depresije.

Na fakultetu živi s cimericom Ruby (Michelle Williams), a u svijet seksa uvodi je Noah (Jonathan Rhys Meyers)...

Film je snimljen po istoimenoj knjizi, memoarima Elizabeth Wurtzel, koja je zbog svog kontroverznog sadržaja vrlo brzo postala bestseller, no američki mediji su se naposljetku okomili na Elizabeth jer su Sjedinjene američke države početkom 90-ih bile u velikim državnim problemima i njezina priča o depresiji je djelovala previše osobno i prenaporno za otuđeno moderno društvo, usprkos činjenici da je depresija danas dio EMO pop kulture, a uzimanje antidepresiva poput Prozaca, Zolofta i ostalih je sasvim normalno u modernom svijetu.

Elizabeth Wurtzel je prva javno istupila i objavila svijetu da je depresija pakao i ispričala priču o patnji i intenzivnom psihijatrijskom liječenju.

Za ovo izvanredno djelo zaslužan je tim vrhunskih profesionalaca. Redatelj Erik Skjoldbjærg poznat je kao scenarist hita 'Nesanica' iz 2002., te glumci Christina Ricci, koja je osvojila 15 raznih prestižnih nagrada, zatim Jonathan Rhys Meyers, dobitnik Zlatnoga globusa, i legendarna Jessica Lange, dobitnica dvaju Oscara i pet Zlatnih globusa i još mnogih drugih prestižnih nagrada.

Ovo je film koji će vas oduševiti vrhunkim glumačkim izvedbama, izvrsnom pričom i režijom, ali i osvijestiti problem otuđene generacije koja ne zna kako bi se nosila s nedaćama koje donosi kaotični život u kojem mladima ponestaje pravih vijednosti i životnih oslonaca.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...