Navigation Content

Posljednja šansa

Posljednja šansa

Last Chance Harvey

Nakon velikog razočaranja na kćerinoj svadbi u Londonu, Harveyju će romantično raspoloženje vratiti zanimljiva žena koju sreće na aerodromu

INFO

RedateljJoel Hopkins

GlumciDustin Hoffman, Emma Thompson, Liane Balaban, Kathy Baker, James Brolin

Sažetak

Harvey Shine (Dustin Hoffman) u životnoj je dobi kad se uživa u stečenom ili se osjeća kao gubitnik. Po svim znakovima Harvey pripada drugoj skupini.

Cijeli život želio je biti džez-pijanist i skladatelj, a radi kao kompozitor glazbe za reklame. Rastavljen je, njegova bivša žena udala se za uspješnog i bogatog čovjeka, a njegova kći Susan (Liane Balaban), koja se upravo udaje, bliskija je s očuhom nego s ocem.

Harvey živi u Americi i putuje na kćerino vjenčanje u London. Kći ga dočeka suzdržano, a najveće mu je poniženje kad shvati da će Susan do oltara voditi očuh (James Brolin), i to po njezinoj želji.

Odluči otići iz Londona i ne biti na svadbi. Na aerodromu dozna da prvi let ima tek sljedeće jutro. Tada upozna Kate (Emma Thompson) koja radi na aerodromu, živi sama i stalno je na raspolaganju svojoj neurotičnoj majci (Eileen Atkins)...


'Posljednja šansa' ljubavna je priča za odrasle, film 's dušom', koji tako točno pogađa najbolnija ljudska stanja i situacije da se većim dijelom gleda s mučnim prepoznavanjem situacija i poistovjećivanjem s mukama junaka, ali je istodobno impregniran neobičnom toplinom i, na kraju, životnom energijom i nadom; film koji govori o starenju, ljubavi, obitelji, svođenju životnih računa i o najbitnijemu - potrebi za blizinom i toplinom drugog ljudskog bića.

Izvrstan scenarij ekonomično, duhovito i s lakoćom sažima nebrojene slojeve ljudskih odnosa, potreba i razočaranja, ograničenosti i nada. Film je po vlastitom scenariju režirao Britanac Joel Hopkins - a ta se 'europska ruka' nepogrešivo osjeti u filmu, unatoč američko-britanskoj ekipi.

Joel Hopkins (rođ. 1970) do sada je režirao tri filma i svima trima postigao uspjeh: prvu nagradu dobio je već za svoj studentski film, 'Jorge' (1998), a najnagrađivaniji mu je film 'Jump Tomorrow' (2001). E. Thompson i D. Hofman nominirani su za Zlatne glubuse za glavne uloge u ovom filmu.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...