Stiglo je vrijeme da se odigra završnica košarkaške Eurolige - ovoga petka u Istanbulu igra se Final Four. Branitelj naslova Panathinaikos za finale igra protiv CSKA, a druga grčka uzdanica Olympiacos sastaje sa Barcelonom.

Prvu polufinalnu utakmicu igraju Panathinaikos i moćni CSKA, a nakon dugo vremena Grci nisu favoriti. PAO je harao europskom košarkom zadnjih pet godina osvojivši u tom periodu čak tri europske krune, no čini se da je stigao kraj njihovog uspješnog ciklusa. Vrijeme prolazi, igrači ne bivaju mlađima, a s godinama dolazi iskustvo, no i manjak snage... Grčki kapetan Dimantidis je navršio već 32 godine, a glavni centar Panathinaikosa Batiste ima već 34 - prva petorka grčkog sastava Batiste-Kaimakoglu-Sato-Dimanatidis-Calathes ima u prosjeku više od 30 godina... Da je stigao kraj ciklusa za PAO može se iščitati i iz priopćenja njihovog trenera Obradovića koji je odlučio napustiti Atenu nakon trinaest nevjerojatno uspješnih sezona. Trofejni trener je izjavio da je već sad zadovoljan s ovom sezonom grčkog sastava - ako su ulazak u FF Eurolige te u finale grčkog prvenstva dovoljan uspjeh za Obradovića, to znači da je svjestan da su Rusi u ovom trenutku jači - ili je u pitanju 'pila naopako'...

CSKA ili kako ih na zapadu zovu 'Crvena armija' zbog njihove nekadašnje povezanosti s ruskom vojskom, ove sezone je favorit za osvajanje Eurolige. Rusi igraju najbolju košarku u Europi i kad su potpuno fokusirani na uspjeh gotovo ih je nemoguće pobijediti - ove sezone su u Euroligi izgubili samo dvije nebitne utakmice. CSKA je ove sezone već dva puta igrao protiv Panathinaikosa i to u prvoj fazi Eurolige - Moskovljani su slavili oba puta; na svom parketu bili su uvjerljivi, a u Ateni su slavili nakon produžetaka.

Najbolji igrač ruskog sastava i jedan od najboljih Europljana uopće, Kirilenko, ostao je igrati za CSKA (i nakon što je završio locked-out) samo iz jednog razloga - da bi osvojio Euroligu. PAO je dobar i još uvijek može biti opasan, no finalu su bliži Rusi... Prvi polufinalni susret Final Foura Eurolige pogledajte na kanalu SportKlub.