Na kalendaru teniskih turnira drugi tjedan mjeseca svibnja rezerviran je za španjolski glavni grad  igra se Madrid Masters ili Mutua Madrid Open kako je puno ime turnira (sponzorski razlozi). Turnir se održava na terenima Park Manzanares u Madridu, a po prvi put u povijesti tenisa podloga će biti plava zemlja.

Madrid Open klasificiran je u kategoriju ATP World Tour Masters 1000, što znači da pobjednik osvaja 1000 bodova i oko 600 tisuća eura nagrade. Ne treba ni reći da su se u Madridu okupili ponajbolji svjetski tenisači, a onih nekoliko kojih nema izostalo je zbog ozljeda. Prošle godine Madrid Open osvojio je Novak Đoković koji je i ove sezone u ždrijebu turnira, a najveći konkurent bit će mu naravno Nadal koji je u posljednje tri godine sva tri puta igrao u finalu, no osvojio je turnir samo 2010. godine (i 2005. protiv našeg Ljubičića u finalu od pet setova).

U prvom kolu Madrida igrala su i dva naša predstavnika  Ivo Karlović poražen je od Davydenka, a Čilić je pobijedio Montanesa te u drugom kolu igra protiv Isnera. Marin Čilić je prošli tjedan odigrao vrlo dobar turnir u Münchenu gdje je stigao do finala, a ako prođe i Amerikanca Isnera bit će to znak da bi i u Madridu mogao daleko dogurati.

U četvrtak su na rasporedu susreti osmine finala Madrid Opena, a hoćemo li tamo vidjeti i Čilića provjerite na kanalu SportKlub.