Navigation Content

Redovnice u bijegu

Redovnice u bijegu

Nuns on the Run

Eric Idle i Robbie Coltrane u bijegu su od mafijaškog bossa te su prisiljeni prerušiti se u opatice

INFO

RedateljJonathan Lynn

GlumciEric Idle, Robbie Coltrane, Camille Coduri, Janet Suzman, Doris Hare, Lila Kave, Robert Patterson

Sažetak

Brian (Eric Idle) i Charlie (Robbie Coltrane) ne žele više raditi za okrutnog narko-bossa Caseyja, ali znaju da se ne mogu izvući nikako drugačije nego bijegom, jer Casey eliminira sve one koji otkazuju 'suradnju'.

Za bijeg im treba puno novca, jer će se osjećati sigurnima jedino ako budu dovoljno daleko od Engleske. Cilj im je Rio. Zato isplaniraju da će omesti Caseyjev prepad na kinesku bandu, koja sa sobom ima dva velika kovčega puna novca.

Sve bi išlo po planu da se Brian u međuvremenu nije zaljubio u Faith (Camille Coduri), koja je slučajno čula kako Casey planira eliminirati Briana i Charlieja, pa se i ona nađe na licu mjesta ui cijeli plan zamalo propadne.

Ipak, Brian i Charlie uspiju pobjeći s novcem, ali samo do prvog sigurnog mjesta, obližnjeg samostana...

U filmu glumi poznati montypythonovac Eric Idle ('Leteći cirkus Montyja Pythona', 'Monty Python i Sveti gral', 'Brianov život', 'Smisao života'), što ovoj komediji daje ugođaj podrugljivih montypythonovaca, kojima ništa nije tabu i koji ne prezaju od izvrgavanja ruglu, često na rubu neukusa, svih društvenih pojava.

U ovome filmu satirička je oštrica najviše uperena na katoličku crkvu, gramzljivost i nećudorednost među svećenicima i časnim sestrama.

Film je prema svom scenariju režirao Jonathan Lynn, jedan od dvojice autora (uz Anthonyja Jaya) popularnih britanskih serija 'Da, ministre' i 'Da, Premijeru'.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...