U srijedu navečer Evian dočekuje Lyon u zaostalom meču 34. kola francuske nogometne lige. Za oba sastava ovaj susret nema neku rezultatsku važnost  Evian mirno sjedi u sredini tablice, a Lyon je nakon remija protiv Bresta prije nekoliko dana ostao i bez teoretske šanse da se kvalificira u Ligu prvaka. Lavovi su osvojili francuski kup i sljedeće sezone igrat će u Europskoj ligi što nikoga u klubu ne zadovoljava pa se na ljeto može očekivati da će neke od Lyonovih zvijezda promijeniti sredinu.

Evian je u svojoj prvoj sezoni u prvom razredu francuskog nogometa postigao više nego dobar rezultat  gotovo sigurno će završiti u gornjem dijelu tablice. Treba podsjetiti da je Evian u tri koraka stigao iz treće francuske lige u Ligue 1  prije dvije godine osvojili su treću ligu, prošle sezone drugu ligu, a ovo im je prva prvoligaška sezona u povijesti. Naravno ne radi se o nekoj talentiranoj generaciji nogometaša s istoka Francuske već je riječ o sportsko poslovnom projektu. Evian je nastao prije devet godina kao posljedica združivanja dvaju manjih kluba, a sve uz pomoć izdašne financijske injekcije nekolicine francuskih kompanija od kojih je najvažnija Groupe Danone. Evianova legija stranaca igra posve solidan nogomet, a u osobito dobroj formi nalaze se u posljednjih mjesec dana  Evian je u posljednja četiri susreta tri puta pobijedio te odigrao neriješeno s Montpellierom što dovoljno govori o njihovoj formi.

Iako je Lyon bar sto puta jače nogometno ime od Eviana, u ovom susretu Lavovi s Gerlanda nisu favoriti između ostalog i zbog toga što je propala njihova kampanja za ulazak u LP, što će se sigurno utjecati na motiviranost Lisandra i društva  prava prilika za Evian da uzme jedan veliki skalp!

Ovaj susret pogledajte u srijedu navečer na kanalu Arena 2.