Navigation Content

Jednog lijepog dana

Jednog lijepog dana

One Fine Day

Michelle Pfeiffer i George Clooney dvoje su samohranih roditelja koji se nakon početnih nevolja i problema s djecom ipak zaljubljuju jedno u drugo

INFO

RedateljMichael Hoffman

Glumci Michelle Pfeiffer, Mae Whitman, Alex D. Linz, Jon Robin Baitz, Ellen Greene, Joe Grifasi

Sažetak

Rastavljena arhitektica Melanie (Michelle Pfeiffer) mora jednog jutra odvesti svog sina Sammyja (Alex D. Linz) u školu odakle on ide na izlet. S njima treba ići i malena susjeda Maggie (Mae Whitman).

Kad pozvone na Maggiena vrata, nitko ne odgovara. Majka je ostavila Maggie kod svog bivšeg muža Jacka (George Clooney) koji je potpuno zaboravio na taj dogovor. Na kraju se Melanie i Jack, zajedno s djecom, susreću u gradskoj luci, no prekasno, jer je izletnički brod već krenuo. Umjesto pristojnog upoznavanja slijedi prepirka i rastanak sa željom da se nikad više ne sretnu.

Tako bi najvjerojatnije i bilo da Jack i Melanie prilikom kratkotrajnog susreta nisu zamijenili mobitele. Znajući da taj dan oboje imaju vrlo važne poslovne obveze te da ne smiju ostaviti vragolastu djecu nasamo, Melanie i Jack smiruju strasti i odluče naizmjence čuvati djecu...

Simpatična i lako gledljiva romantična komedija s prepoznatljivim žanrovskim motivima. Tako su ovdje glavni likovi dvoje rastavljenih ljudi koji čim se upoznaju shvaćaju kako im je bolje da se drže podalje jedno od drugoga.

No, kako to obično biva, sudbina će htjeti drukčije pa će biti prisiljeni suspregnuti negativne osjećaje i surađivati. Krajnji ishod ovoga filma ni u jednom trenutku nije upitan, no kvalitetna ga izvedba čini zanimljivim i vrijednim gledanja. Temelji se na dobro osmišljenom scenariju koji brojne nezgodne situacije začinjene humorom niže jednu za drugom prilično brzim tempom, što ga čini dinamičnim i zabavnim.

Da dinamika ne bude ostvarena na račun smislenosti, pobrinuo se iskusan redatelj Michael Hoffman (Promised Land, Restoration), jednako pazeći na koherentnost radnje, atraktivan izgled filma i njegovo specifično ozračje. Ipak, za glavni adut filma, šarm, najzaslužniji je upravo glavni glumački par, M. Pfeiffer (Opasne veze, Batman se vraća) i G. Clooney (Oceanovih 11, 12, 13, Oluja svih oluja, Spaliti poslije čitanja, serija Hitna služba).

Film je bio nominiran za Oscara, Zlatni globus i Grammy u kategoriji najbolje pjesme napisane za film (For the First Time). Alex D. Linz je za portret Sammyja zaslužio nagradu Young Star, a interpretacija malene Maggie donijela je Mae Whitman nagradu Young Artist.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...