Dvanaesto kolo hrvatske košarkaške lige u Draženovom domu otvaraju Cibona i Zadar. Cibosi su i dalje stopostotni - do sada su upisali čistih dvanaest pobjeda i već sada je sigurno da će u doigravanje s prve pozicije. Cedevita će u polufinale s drugog mjesta, a za preostala dva mjesta vodi se žestoka borba između Zagreba, Splita i Zadra. Ukoliko Zadar izgubi ovaj susret protiv Cibone ostat će mu još jedna šansa i to u trinaestom kolu kad gostuje kod probuđenog Zagreba - pobjednik tog susreta ići će u polufinale.

Cibona iz kola u kolo napreduje, a kako se nižu pobjede zagrebačkih košarkaša tako rastu ambicije navijača. Repeša je pokušao spustiti loptu na zemlju rekavši da će Cibona naredne sezone ozbiljno napasti naslov prvaka, no kako sada stvari stoje, možda već ove sezone Vukovi pokažu zube. Glavni suparnik Cibosima u borbi za naslov je Cedevita koja je prije nekoliko dana odigrala Final Four regionalne lige - u polufinalu su nadigrali i pobijedili Partizan, no u finalu je Maccabi suvereno riješio utakmicu u svoju korist. Je li FF regionalne lige vratio Cedevitu u formu pokazat će završna kola A1 lige, no u svakom slučaju čeka nas vrlo zanimljiva završnica sezone.

Zadar je solidan, no teško može iznenaditi Vukove u njihovom lovištu, a sve osim još jedne pobjede Cibone bilo bi veliko iznenađenje. Iako Cibosi ne moraju juriti rezultat, Repeša neće dozvoliti nikakvo opuštanje, što znači da bodovi ostaju u Draženovom domu. Susret Cibone i Zadra pogledajte na kanalu SportKlub.