Pet kola prije kraja sezone danske nogometne lige prilično je izvjesno da će FC Kopenhagen obraniti naslov prvaka, odnosno uzeti četvrtu titulu u nizu - pet kola prije kraja imaju šest bodova prednosti ispred Nordsjaellanda koji će u kvalifikacije za LP. U Europsku ligu ići će Midjtylland i Horsens, a iz lige će, po svemu sudeći, ispasti Lyngby i Koge.

Jedan od najrenomiranijih danskih klubova, Brondby, proživljava još jednu lošu sezonu. Zadnjih nekoliko sezona Brondby se uspijevao plasirati barem u Europsku ligu, no ovu sezone završit će u donjem dijelu tablice puno bliže samom dnu nego 'eurozoni'. Razloge za pad Brondbyja ove sezone nije teško pronaći - na pojačanja su potrošili manje od pola milijuna eura, a iz kluba su pustili nekolicinu igrača, između ostalih i talentiranog Daniela Wassa koji s uspjehom igra u francuskoj ligi.

Do kraja sezone Brondby može obradovati svoje navijače kakvom domaćom pobjedom, no protiv Silkeborga neće lako doći do tri boda. Silkeborg u zadnje vrijeme igra dosta solidno i nije još odustao od borbe za četvrtu poziciju na tablici koja donosi kvalifikacije za EL. Silkeborg ima skromniju momčad od Brondbyja - prema Transfermarktu tri puta manje vrijednu od Brondbyja - no očigledno puno bolje posloženu.

Brondby i Silkeborg ove sezone su dva puta igrali međusobne dvoboje, a svaki sastav je upisao po pobjedu - kako će proći njihov treći susret, pogledajte na kanalu SportKlub+.