Navigation Content
Enigma

Enigma

Mladi genij vodi utrku s vremenom kako bi razbio neprijateljski kod i riješio misterij vezan za ženu koju voli

INFO

RedateljMichael Apted

GlumciDougray Scott, Kate Winslet, Jeremy Northam, Saffron Burrows, Nikolas Coster-Waldau, Matthew MacFayden

Sažetak

U ožujku 1943. mladi matematičar Tom Jericho (Dougray Scott) dobiva poziv da se vrati u Bletchley Park, gdje se nalazi sjedište britanske službe za razbijanje šifri. Naime, veliki američki konvoj s namirnicama za saveznike plovi sjevernim Atlantikom, a negdje na putu čekaju ga njemačke podmornice.

S obzirom da su Nijemci neočekivano promijenili šifre, saveznici su u velikoj nevolji: ne mogu otkriti položaj podmornica i obavijestiti svoje brodove. Nove šifre treba razbiti za samo četiri dana, što se čini nemogućim.

Uz to, Tom je u depresiji jer ga je napustila atraktivna Claire Romily (Saffron Burrows), jedna od službenica u Bletchley Parku, koja je nestala upravo u trenutku kad je britanska obavještanja služba počela sumnjati da se u Bletchleyju nalazi njemački špijun.

Tom zna da je Claire imala dar šifranta, a sumnje mu potvrdi Claireina najbolja prijateljica, Hester Wallace (Kate Winslet). Dok šef obavještajaca Wigram (Jeremy Northam) pokušava ući u trag špijunu i otkriti što se dogodilo s Claire, Tom i Hester vode vlastitu istragu i pri tome se međusobno zbliže...

Ugledna autorsko-glumačka ekipa okupila se na ovom projektu, utemeljenom na bestseleru Richarda Harrisa. Režiju potpisuje ugledni Michael Apted (Rudareva kći, Gorile u magli, Svijet nije dovoljan), scenarij glasoviti dramatičar Tom Stoppard, ujedno i sam filmski autor (Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi), dok su u glumačkoj ekipi najpoznatija imena K. Winslet (Titanic, Sveti dim) i J. Northam (Mreža, Emma), kao i S. Burrows (Duboko plavo more).

'Enigma' je ostvarenje složena zapleta i zanimljivih karaktera, a zanimljiva je i činjenica da je koproducent filma slavni rocker Mick Jagger.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...