Navigation Content

Potraga za izgubljenim da Vincijem

Potraga za izgubljenim da Vincijem

Finding the Lost Leonardo da Vinci Masterpiece

Je li moguće da je jedno da Vincijevo izgubljeno djelo sakriveno između zida gradske vijećnice i jednog drugog remek-djela?

INFO

Sažetak

Leonardo da Vinci - možda najveći majstor renesanse - čovjek zagonetki i enigmi intrigira svijet već stoljećima. Sad smo možda došli do novoga otkrića. Stvarni se Da Vincijev kod nalazi u Firenci. Prema legendi pohranjen je u zidu negdje u renesansnoj gradskoj vijećnici. Leonardovo je remek-djelo veliki mural sa slikama scena iz bitki za koji se vjeruje da je rival 'Mona Lisi' kao jedno od najvećih djela renesanse.

No dvorana je preuređena, a Leonardov mural prekriven. Njegova je lokacija misterij već stoljećima. Posljednjih 36 godina dr. Maurizio Seracini u potrazi je za ovim izgubljenim remek-djelom. I sada zajedno s fotografom National Geographica Daveom Yoderom idemo u potragu za intrigantnim skrivenim tragovima.

Putem nailazimo na dijelove slagalice zakopane duboko u nekim od najvećih muzeja na svijetu i otkrivamo skrivene poruke napisane na zidovima. Točno ispod grobne fraze u kojoj piše 'traži i naći ćeš', Seracini je otkrio šuplju prazninu iza jednog od divovskih zidova. Sada bi završna faza istrage trebala biti u tijeku.

Pridružite nam se dok idemo u potragu s ekskluzivnim pravom bušenja zidova za Leonardovim remek-djelom.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...