Prošlog vikenda odigrano je 35. kolo Serie A, a nakon što je u zadnjem susretu kola Udinese pobijedio Lazio na svom terenu dogodila se nesvakidašnja situacija - čak četiri sastava - Napoli, Lazio, Udinese i Inter - imaju jednak broj bodova, a do kraja sezone ostala su još samo tri kola. Od ova četiri pretendenta na treće mjesto Serie A koje donosi kvalifikacije za LP, u najboljoj su poziciji Napoli i Udinese jer imaju najlakši ždrijeb do kraja sezone, a osim toga, Inter i Lazio igraju međusobni susret.

Do kraja sezone Napoli ima za odigrati finale kupa protiv Juventusa te tri prvenstvene utakmice - sa Sienom, Bolognom te u utorak navečer s Palermom. Iako su i Napoli i Palermo momčadi s juga Italije, ne veže ih neko veliko rivalstvo nego upravo suprotno - navijači Napolia i Palerma su u vrlo prijateljskim odnosima, što se reflektira i na klubove, pa tako Napolitanci i Sicilijanci redovito igraju prijateljske susrete prije početka sezone.

Tri kola prije kraja sezone Palermo mirno sjedi u donjem dijelu sredine tablice i nema straha od ispadanja iz lige, no navijači sicilijanskoga kluba ovom sezonom ne mogu biti zadovoljni. U prethodnih nekoliko sezona Palermo je završavao u gornjem dijelu tablice i par puta se plasirao u europske kupove, no ove sezone je direktor kluba Zamparini prodao igrača u vrijednosti preko 75 milijuna eura što se odrazilo na kvalitetu igre i na rezultat. Ova sezona Palerma se može smatrati tranzitnom jer je Zamparini dobar dio zarade uložio u nove igrače i nema sumnje da ćemo naredne sezone ponovo gledati opasan Palermo - hoćemo li naredne sezone i dalje gledati Budana u dresu Palerma, u ovom trenutku nije poznato...

Napoli je serijom dobrih igara i rezultata došao u situaciju ponoviti prošlosezonski uspjeh i opet zaigrati u Ligi prvaka - pobjeda protiv bratskog Palerma je imperativ. Napolitanci jure po nova tri boda, a Palermo se nema za što boriti, što znači da bodovi ostaju na San Paolu... Susret Napolia i Palerma pogledajte na kanalu Arena 2.