U subotu popodne igra se većina utakmica 28. kola MAXtv Prve lige, a Osijek u svom Gradskom vrtu dočekuje Lokomotivu. Osječani su ove sezone oscilirali izvan svake mjere - nakon vrlo dobre jeseni, stiglo je katastrofalno proljeće, a nakon serije loših rezultata i još gore igre Osijek se bio našao u situaciji da mora strahovati za prvoligaški status. Poraz od Intera krajem ožujka bio je 'kap koja je prelila čašu' pa se uprava Osijeka zahvalila dotadašnjem treneru Biliću i kao spasitelja dovela Mršića - što se pokazalo kao pravi potez. Pod Mršićevim ravnanjem Osijek se preko Cibalie plasirao u finale kupa, a u zadnja tri prvenstvena susreta uzeli su sedam bodova (tri poklonjena, Varaždin) pa sada mirno čekaju kraj sezone. Paralelno s boljim igrama Osijeka stigle su i dobre vijesti iz uprave kluba koja je nakon zadnje skupštine počela rješavati brojne dugove koji, usput budi rečeno, još uvijek vise nad prvoligašem iz Gradskog vrta.

Lokomotiva je u drugoj polovini ožujka bila povezala nekoliko dobrih rezultata i u tom trenutku su Lokosi i njihovi stvarni vlasnici bili pomišljali da je moguće dohvatiti mjesto koje vodi u Europsku ligu, uz novinske natpise da bi za mlade talente Lokomotive bilo odlično iskustvo igrati u 'europi'... No nakon dobre serije stigla je i loša, a Lokomotiva je izgubila tri susreta za redom i zacementirala se u serdini tablice - da je Lokomotiva nekim slučajem dohvatila treće mjesto, mogao se dogoditi presedan svjetskih razmjera: jedan klub je mogao imati dvije momčadi u istom europskom natjecanju...

S pobjedom u ovom susretu Osijek bi definitivno riješio pitanje ostanka u ligi, a najvjerojatnije mu je za taj cilj i bod dovoljan - sve će biti poznato prije utakmice jer Inter svoj odlučujući susret za ostanak u ligi igra dan prije ostalih!?! Osijek ima iskusniju momčad od Lokomotive, a Lokosi su talentiraniji - koja će kvaliteta ovoga puta presuditi, pogledajte na kanalu Arena 2.