Iznimno zanimljiva borba za treće mjesto Serie A prije nekoliko dana dobila je novo poglavlje - u srijedu su igrane zaostale utakmice 33. kola nakon kojih su se odnosi u vrhu tablice drastično promijenili. Lazio je izgubio od Novare, a Udinese od Intera pa je Napoli pobjedom protiv Leccea skočio na četvrto mjesto sa samo bodom zaostatka za trećim Laziom. Kako u ovome kolu Udinese i Lazio igraju međusobni susret, Napoli se našao u šansi da pobjedom skoči na toliko priželjkivano treće mjesto. No pobijediti Romu na Olimpijskom stadionu nije lako iako je to uspjelo Fiorentini u spomenutom zaostalom kolu prije par dana.

Težak poraz Rome od Fiorentine vjerojatno je zatvorio vrata Lige prvaka Tottiu i društvu jer četiri kola prije kraja zaostaju pet bodova, no s obzirom koliko je ova sezona imala ludih preokreta, valja biti oprezan i ostaviti sve mogućnosti otvorenima sve do zadnjega kola...

Roma je u zadnjih šest kola četiri puta poražena, a s obzirom kako igraju, ni ne zaslužuju dohvatiti LP. Luis Enrique i njegova družina pokušali su ove sezone igrati lijep, kombinatoran nogomet s puno dodavanja i loptom na zemlji, no takav stil igre teško prolazi u tvrdoj talijanskoj ligi, što se vidi po recentnoj sezoni Rome. Nema sumnje da je Enrique imao dobru ideju, no možda Serie A nije najbolje mjesto za implementiranje njegovih taktičkih zamisli.

Napoli je početkom travnja upisao tri poraza za redom nakon kojih su ih svi bili otpisali iz konkurencije, no kako su kiksali i Lazio i Udinese, Napoli je s dvije pobjede za redom došao u izglednu situaciju. Razmišljanje Napolitanaca je jasno - pobijediti Romu i nadati se da Lazio neće slaviti u Udinama i eto ih na trećem mjestu. Taj scenarij bi se lako mogao i ostvariti jer Lazio na krilima Cavania i Hamšika ponovo igra dobar nogomet, a Lazio nije ništa bolji od Udinesea. Borba za mjesto koje vodi u LP iz Serie A rijetko je kada bila ovako neizvjesna, a tko će biti taj sretnik koji će naredne sezone igrati u elitnom svjetskom klupskom natjecanju, vjerojatno nećemo znati do zadnjega kola.

Napoli mora napasti na Olimpicu i tražiti tri boda, a hoće li ih ranjena Vučica zaustaviti, pogledajte na kanalu Arena 3.