Pet kola prije kraja sezone francuske nogometne lige situacija je neizvjesna baš na svim frontovima  - na dnu tablice vodi se bespoštedna borba za ostanak, a čak devet sastava nalazi se u neposrednoj opasnosti - od dvanaeste Nice do pretposljednjeg Sochauxa razlika je samo četiri boda, a posljednji Auxerre je zaostao još više. Za mjesto u Ligi prvaka bore se Lille i Lyon, a blizu je i Rennes dok se za naslov bore Montpellier i PSG.

U 34. kolu Montpellier igra na svom terenu protiv Toulousa i to je susret u kojem domaći sastav mora pobijediti. Toulouse je dobar i nalazi se u gornjem dijelu tablice u blizini 'eurozone', no Montpellier je bolji i maksimalno motiviran jer ne pruža se često šansa osvojiti prvenstvo. Osim toga, Montpellier ima vrlo nezgodan ždrijeb u zadnjih par kola - gostuje kod Rennesa i dočekuje Lille, a u usporedbi s tim protivnicima Toulouse se čini kao lakši plijen.

U prošlom kolu Montpellier je teško i minimalno pobijedio davljenika Valenciennesa, dok je Toulouse poražen kod Eviana. Porazu kod Eviana možda je kumovala i zaostala utakmica protiv Lyona par dana prije koju je Toulouse uz odličnu igru dobio s 3-0. Taj susret bi trebao biti mjerilo kvalitete Toulousa jer iako Lyon ove sezone nije na pravoj razini, ipak je riječ o vrlo dobrom sastavu.

Pet kola prije kraja sezone Montpellier ima dva boda prednosti ispred PSG-a, a hoće li i nakon ovoga kola ostati na vrhu tablice, pogledajte na kanalu Arena 3.