Sredinom ovoga tjedna igraju se prve polufinalne utakmice turskoga nogometnoga kupa u kojima se sastaju Bursaspor i Eskisehirspor te Karabukspor i Fenerbahce. Po imenima polufinalista odmah je jasno da je Fener veliki favorit za osvajanje kupa, između ostalog i zbog toga što se igraju i uzvratne utakmice, a ne samo jedna.

Karabukspor je do polufinala kupa stigao zahvaljujući odličnom ždrijebu - Fenerbahce je prvi prvoligaš s kojim se sastaju u kupu. U turskom prvenstvu zauzeli su dvanaestu poziciju, što znači da im je osvajanje kupa jedini način da naredne sezone zaigraju u Europi. Vrata Karabuka već drugu godinu za redom brani nekadašnji vratar Hajduka Vjekoslav Tomić, a sama činjenica da je odradio drugu sezonu govori da mu u Turskoj vjeruju. Karabuk je ove sezone bio jedan od boljih domaćina u turskom prvenstvu - nakon Galatasaraya i Fenera ostvarili su najviše (11) pobjeda na svom terenu. Od ostalih igrača Karabuka vrijedi spomenuti Lutona Sheltona - strašno brzog napadača porijeklom s Jamaice koji je već s 26 godina postao najbolji strijelac toga karipskog otoka.

Fener je prošlog vikenda napravio odličan posao u turskoj Ligi za prvaka - pobijedili su Galatasaray na gostovanju i smanjili prednost Galata na samo dva boda - a u zadnjem šestom kolu dočekuju velikog rivala na svom terenu. Hoće li se Fener nakon vrijedne pobjede opustiti ili će već u prvom susretu riješiti pitanje prolaska u finale turskoga kupa, pogledajte na kanalu SportKlub+.