Navigation Content

Zvijezda je rođena

Zvijezda je rođena

A Star Is Born

Nekadašnja rock-zvijezda zaljubljuje se u mladu pjevačicu čiji zvjezdani uspjeh tek slijedi

INFO

RedateljFrank Pierson

GlumciBarbra Streisand, Kris Kristofferson, Gary Busey, Oliver Clark, Venetta Fields, Clydie King

Sažetak

Rock-zvijezda John Norman Howard (Kris Kristofferson) utjehu sve više pronalazi u drogama i piću, jer sluti da mu se karijera bliži kraju.

Jedne noći nakon koncerta zaluta u obližnji bar gdje nastupa ženski trio Oreos. Za oko mu zapne izvrsna pjevačica Esther Hoffman (Barbra Streisand) i njih dvoje započnu romantičnu vezu. John je zaslužan za njezin uspjeh: nepripremljenu ju je dovukao na pozornicu, ona je otpjevala pjesmu svojim senzacionalnim glasom i doslovno preko noći postala popularna. Vrlo brzo potpisala je i ugovor za snimanje prve ploče.

Mladi, sretni i zaljubljeni, vjenčaju se i odu živjeti na ranč, podalje od gradske gužve, provodeći dane u druženju s prirodom. Estherina ploča postaje hit, nominirana je za Grammyja i čini se da ništa ne može krenuti po zlu. No, uskoro se počinju nazirati prve nevolje ...


'Zvijezda je rođena' novija je verzija priče o mladoj pjevačici koja preko noći postaje zvijezda uz podršku starijeg kolege u kojega se zaljubi. Nezaboravan je, a po mnogima i najbolji klasični holivudski film, s Judy Garland i Jamesom Masonom u glavnim ulogama.

Barbra Streisand i Kris Kristofferson ostvarili su uvjerljive izvedbe, iako je Barbra Streisand prvobitno željela da ulogu Johna Normana Howarda glumi Elvis Presley, a bila je ponuđena i Neilu Diamondu, koji ju je odbio zbog koncertnih obveza.

Film je bio nominiran za četiri Oscara, a osvojio je jednog i to za najbolju originalnu pjesmu: Barbra Streisand (glazba) i Paul Williams (tekst) za ljubavnu temu 'Evergreen'. Za najbolji album filmske glazbe bio je nominiran i za Grammy, kao i BAFTA-u, a osvojio je brojne Zlatne globuse: najbolji film, najbolji glavni glumac, najbolja glavna glumica, najbolja glazba i najbolja pjesma.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...