Ovoga utorka igra se zaostala utakmica 29. kola engleske nogometne lige u kojoj se sastaju Aston Villa i Bolton. Ovaj susret mogao bi odlučiti o sudbini Boltona - ako pobijede i dalje će se moći nadati ostanku u ligi, a ako izgube vrlo vjerojatno ispadaju iz Premier League.

Bolton igra najlošiju sezonu u zadnjih nekoliko godina i jedan je, uz već ispali Wolverhampton, od najvećih kandidata za relegaciju. Tijekom ožujka Bolton je imao seriju od tri pobjede za redom i tada se činlo da mogu izboriti ostanak u ligi, no u zadnja tri susreta uzeli su samo bod i doveli se u tešku situaciju. Bolton je trenutno pretposljednji na tablici Premier League, no valja primijetiti i da su odigrali dvije utakmice manje od svojih rivala - s pobjedama u ta dva susreta Bolton bi pobjegao iz zone ispadanja, no s obzirom na njihovu formu, takvo što će se teško dogoditi. U sastavu Boltona sve rijeđe igra naš Ivan Klasnić, a u zadnja tri susreta ulazio je kao zamjena, što zaista čudi. Naime, Klasnić je ove sezone najučinkovitiji napadač Boltona, a u dosadašnjem dijelu sezone zabio je devet golova i dodao još sedam asistencija, što je vrlo solidan skor. U ključnim trenucima sezone trener Boltona Owen Coyle bi morao dati Klasniću više prilika pa ga možda vidimo u početnom sastavu upravo protiv Aston Ville.

Villa igra još jednu lošu sezonu, a kako se primiče kraj natjecanja, tako momčad iz Birminghama igra sve slabije. U zadnjih šest kola uzeli su samo tri boda i doveli se u situaciju da moraju strahovati za prvoligaški status. Aston Villa je trenutno petnaesta i ima samo pet bodova više od Blackburna koji je prvi ispod crte. Ukoliko Villa izgubi ovaj susret, naći će se u vrlo opasnoj zoni, a moglo bi joj se dogoditi da do zadnjega kola strahuje za svoj prvoligaški status. Villa nije uspjela zabiti u zadnja dva kola, a hoće li zabiti Boltonu, pogledajte na kanalu SportKlub.